NevatElaborat amb llet de Cabra

PRESENTACIÓ

Forma Cilindrica

Peça de 2700 gr


Forma de Barra

Peça de 1600 gr
Peça de 2200 gr


Informació


Forma cilíndrica, amb la cara superior lleugerament convexa. Escorça blanca i florida, de vellut, regular i continu. A el tall presenta un aspecte ivori, amb un cèrcol definit sota l'escorça, i una pasta cohesionada i humida. L'olor és d'una intensitat mitjana, predomina la fusta i la humitat, amb notes de llet de cabra i herba, o xampinyó i cava natural segons l'època de l'any. El seu pas en boca permet notar una textura suau i untuosa, cohesionada, deixant sensacions àcides i animals, d'intensitat mitjana, de fruit sec cru, amb predomini d'un amarg agradable en l'aroma i el postgust. Formatge de gust personal, definit, equilibrat entre les sensacions primàries (acidesa, llet) i les derivades d'una maduració adequada a el temps de maduració (amargs, textura untuosa), amb una intensitat mitjana, que allarga el gust en boca.

Gatronomía


Es pot consumir amb vins escumosos, frescos i àcids, amb domini de la fruita, o amb vins blancs on la fruita domini, d'acidesa equilibrada, criança en bóta, ben estructurat i madur, amb cos i densitat per acompanyar el recorregut de l'formatge en boca. Els pans secs o les torrades, faran de base a un formatge que marida perfectament amb fruits secs crus (nous, ametlles), tomàquet (en melmelada, sec en oli, confitat), raïm blanc, magrana o figues fresques.

En la Cuina


En plats de fruita i formatge, sobre torrades a l'forn, per elaborar gelats o flams de formatge (sense escorça), en amanides tèbies, per acompanyar carns blanques a la brasa.