MontcabrerElaborat amb llet d' Ovella

PRESENTACIÓ

Forma Cilindrica

Peça de 500 gr
Peça de 1300 gr

Informació


Forma cilíndrica, de cares planes. Escorça grisa, a causa de la floridura durant la maduració. Pasta tancada i lleugerament elàstica, de color blanc os, sense penetració de l'escorça i absència d'ulls. Olor mineral intens, amb notes suaus de llet de cabra. Textura elàstica, i cohesionada. El gust mitjà intens amb una entrada lletosa i una mica àcida, apareixent després les notes minerals, de sensacions netes i pronunciades. Apareix a l'final un gust a nou combinat amb una aroma mineral, i una sensació de mitjana intensitat a torrat, acabada amb una persistència llarga. En conjunt resulta un formatge personal, amb una aroma especial i marcadament mineral, i un pas en boca net i pronunciat.

Gatronomía


Amb pans blancs, tipus baguette, galetes de blat, oli o carbó vegetal. S'acompanya bé de melmelada de maduixa, fruita fresca com el raïm, olivada verda i negra, dàtils o figues seques. Pel seu caràcter mineral combinarà bé amb complements dolços i fruits secs crus, com nous, pistatxos, ametlles, nous de macadàmia o nous caramel·litzades.

En la Cuina


Ideal en amanides fresques i tèbies, sobre fons vegetal, en cremes de pastanagues o carbassa, ratllat o gratinat sobre pasta, acompanyant endívies sol o en salsa, amb anxoves, salmó fumat o per elaborar flams o pastissos de formatge.