Sant MateuElaborat amb llet de Cabra

PRESENTACIÓ

Forma Cilindrica

Peça de 1000 gr
Peça de 2000 gr
Cunya de 250 - 500 gr

Informació


Forma cilíndrica de cares planes i vores arrodonides. Escorça ataronjada, llisa, de marcada personalitat. L'aspecte interior és homogeni, amb presència d'ulls petits i més aviat escassos, sobre un fons de color blanc trencat. A l'olfacte expressa tot el seu potencial, una olor net de flors, api, fenc, sobre un fons de llet, resultant un conjunt molt aromàtic, perfumat i volàtil. En boca la textura es percep cohesionada i cremosa, mai fundent. De acidesa suau a l'entrada, apareix dolçor sobre el làctic, que amaga la llet de cabra, amb una aroma fresca i definit. Regust més aviat aromàtic, poc amarg, acabant amb una persistència mitjana que imprimeix caràcter a l'formatge

Gatronomía


Servir sobre galetes o crackers blancs o integrals. Acompanyarà bé a melmelades de fruits vermells o gelees de flors. La grosella o la mora, o el meló Cantaloup, molt aromàtic, complementaran a la perfecció el seu caràcter fresc, així com les nous de macadàmia o caramel·litzades, o les compotes de poma o pera, en contrast però amb harmonia en el conjunt. Les varietats Gewürztraminer o Sauvignon Blanc, amb imprescindible criança en bóta i d'alta expressió aromàtica, no es perdran en el camí de l'llarg recorregut en boca d'aquest formatge.

En la Cuina


En exquisides amanides de pasta, en salses per a carns vermelles, o com a farcit de carns blanques, sobre verdures a la brasa, o en postres maridat amb complements i fruites dolces fresques.