CantellElaborat amb llet de Cabra

PRESENTACIÓ

Forma Cilindrica

Peça de 2000 gr
Cunya de 250 - 500 gr

Informació


Forma cilíndrica característica, de cares planes i laterals lleugerament convexos. Escorça de color fusta i treballada, amb una olor penetrant, pebre negre, combinada amb notes fumades i dolços. L'aspecte interior es mostra compacte amb la presència de petits ulls repartits per tota la pasta.Gusto de salinitat moderada, que apareix després d'unes primeres sensacions vegetals, de fenc i prat. Aroma creixent de torrats i acabant amb un postgust d'avellana torrada. En conjunt resulta un formatge personal, d'autor. Combina bé les notes vegetals inicials que deixen pas a una salinitat moderada, amb caràcter particular de formatge de recorregut llarg en boca, molt evolucionat i complex, amb un punt picant que desapareix darrere d'una aroma creixent i intens de fruita seca torrat.

Gatronomía


Consumir només, preferentment, pel gust tan personal. En harmonia amb vins de criança, principalment de varietat Merlot i Cabernet Franc, de taní integrat i sense arestes, estructurat i aromàtic. Acompanyat de fruits secs, com orellanes o dàtils, fruits de bosc i avellana torrada. Amb un pa de panses i nous, pa de llarga fermentació o pa de pera, pans que contrastin la textura i compensin el final lleugerament picant.

En la Cuina


A la fi d'un assortiment de formatges, en postres salats, ratllat sobre pasta fresca, en amanides verdes i de fruits secs, en combinació amb carns blanques.